Massages

Voor klachtgerichte of balans herstellende massages kun je terecht bij Massagepraktijk Trimas.

Naast shiatsu en neuromusculaire (triggerpoint)therapie en dry needling geeft ik ook klassieke massage en emmett-techniek.

Wat zijn de voordelen van een massage?

Massage stimuleert de bloedsomloop.  Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd.

In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan. Een knoop, ook wel triggerpoint genoemd, is een bundeltje spiervezels wat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt.

In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan.

Door middel van verschillende massages  kunnen deze knopen uit de spieren worden gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.

Verder komen er bij een massage de zogenaamde gelukshormonen (serotonine en oxytocine) vrij die zorgen voor ontspanning en rust. Na een behandeling kun je meestal goed slapen.

Klik op de buttons voor video’s →

 

Shiatsu

 

Shiatsu Ryoho is een massagevorm die wordt uitgevoerd op een behandeltafel.

Shiatsu behandelingen hebben tot doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren, en te herstellen om zodoende de juiste balans in het lichaam te creëren. Dit gebeurd dmv een regelmatige duimendruk. Als u makkelijk zittende kleding aandoet dan kan de massage over de kleding heen worden gegeven.

 

Vooral bij stress, overprikkeldheid en een burn out is deze vorm van massage zeer geschikt.

Bekijk Hieronder de video over Shiatsu

Triggerpoints / Dry needling

In elke spier kunnen door verschillende oorzaken ( overbelasting, stress of  trauma) triggerpoints ontstaan. Bij neuromusculaire therapie is het doel om zogenaamde triggerpoints (spierknopen) te verhelpen. Dat zijn zeer kleine verkrampingen in de spiervezels die zorgen voor pijn en beperking van het bewegingsapparaat en kunnen ontstaan door een blessure, verrekking, stress, chronische belasting, medische behandelingen slechte voeding of een ongeluk.

Neuromusculaire therapeuten gebruiken verschillende technieken om triggerpoints te behandelen. Triggerpoints kunnen manueel worden behandeld, maar ook met Dry needling. Hulpmiddelen die hier bij gebruikt worden zijn acupunctuurnaalden. De naalden worden na eenmalig gebruik verwijderd in een speciale naaldencontainer die regelmatig wordt ingeleverd bij de apotheek.

Triggerpointtechnieken gebruik ik bij sportblessures of overbelasting van een bepaalde spiergroep. Voorbeelden zijn o.a. tenniselleboog, zweepslag, spit, hielspoor.

BEKIJK HIERONDER DE VIDEO OVER DRY NEEDLING

Diversen

  • KLASSIEKE MASSAGE (massage met olie)
  • EMMETT TECHNIEK.  Emmett is een behandeling van de fasciae die met een lichte vingerdruk wordt uitgevoerd. De fasciae is een groot netwerk wat door ons hele lichaam zit en alle structuren met elkaar verbindt.  Zo houden ze je lichaam bij elkaar en alle organen op hun plek.
  • TAPEN van spieren en gewrichten, maar ook bij hooikoorts.
  • OORACCUPUNCTUUR bij hooikoorts.